[Skip to content]

West Dunbartonshire Community Health and Care Partnership
Search our Site
.

The Vale Centre for Health and Care

 s

                                                                                        

The delivery of a new Health & Care Centre has been a longstanding ambition within the Vale of Leven area and the top capital development priority for the CHCP.

 

The construction of this £20.8 million state-of-the-art centre began in February 2012, and is being delivered on-schedule and on-budget. 

 

The ‘Vision’ for the Vale Centre is that it will be welcoming, reassuring and revitalising for its patients, their carers, its staff, and visitors from the wider community.

 

 

AHCC welcome page image

Pictured above, Andrew Robertson, (Chair NHS GG&C), Lily Kennedy, MBE (NHS GG&C Volunteer of the Year 2012), Keith Redpath, (Director CHCP)

 

Contact Us

Vale Centre for Health and Care

North Main Street

Alexandria

G83 0UA

 

Tel: 01389 828200

Fax: 01389 737513

 

 

AHCC Image

The delivery of this lead-edge Centre would not have been possible  without the unanimous and highly positive response to the above Vision and the proposed design scheme from local communities and staff - particularly the high level of support for the overall design approach and accommodation layout having been based around how best to provide high quality and integrated services for patients and service users. Throughout the construction period, particular attention has been paid to delivering the three main "requests" from the comprehensive public consultation process, i.e.

 

The Vale Centre has been designed to:

 

  • Ensure a clear focus on the provision of excellent and continuously improving health and care services as an integral element of a positive patient experience.

  • Provide a flexible base for a range of increasingly integrated and multi-disciplinary health and care services.

  • Stimulate inter-disciplinary learning and networking through the optimal provision and creative use of shared and common space.

  • Empower patients and visitors with clear information and diverse opportunities to make informed choices about their care and their health.

s

  • Ensuring all public services being easily accessible on the ground.

  • Ensuring that Centre made best use of the green space within the site, especially the views of parkland and trees available internally (including waiting areas) alongside high levels of natural light and ventilation.

  • Delivering an inspiring 'modern' building.